Teknik Özellikler

Otomatik Sınır Kontrol Sistemleri, pasaport kontrol noktalarında yolcu geçişini ve sınır güvenliğini optimize etmek için özel olarak geliştirilmiş sistemlerdir. En son teknolojik biyometrik donanımlar (pasaport okuyucu, parmakizi okuyucu.vs) ile polis sistemine entegre olabilen bu sistem, uniform tasarıma, biyometrik yakalama cihazlarına ve ünite ile entegre edilmiş diğer çevresel bileşenlere sahiptir.

Otomatik Sınır Kontrol Sisteminin bileşenleri şunlardır;

  1. Passaport Okuyucu
  2. Parmakizi Tarayıcı
  3. Yüz Tanıma Kamerası
  4. Yolcu Bilgilendirme ekranı
  5. Yerleşik varlık tespit sensörleri, her girişte 2 set cam kanatlı kapı
  6. CCTV Kamera

Yolcu, pasaportunu pasaport okuyucuya okuttuğunda iGate’in ilk kapısı açılır ve ardından hemen kapanarak yolcuyu iki kapı arasında bırakır.

Öncelikle pasaportun sahte olup olmadığı kontrol edilir. Pasaportun sahte olması durumunda uyarı alarmı çalar. Eğer okutulan gerçek bir pasaport ise kişinin bilgileri, fotoğrafı ve parmak izi EGM sistemine gönderilir. Polis sisteminden yolcu hakkında yurt dışı çıkış yasağı veya yakalama kararı gibi olumsuz bilgiler gelir ise uyarı alarmı çalar.

Pasaportta olumsuz bir durum yoksa yolcu ikinci kapıya doğru yürümeye devam eder. Burada yolcunun parmak izi ve fotoğrafı yazılım vasıtası ile EGM sistemine gönderilir. Yolcunun resmi ve parmak izi pasaporttakilerle uyuşmazsa uyarı alarmı çalar. Eğer veriler uyuşuyorsa ikinci kapı açılır ve yolcu sınır kontrolünden başarıyla geçmiş olur.

Sadece birkaç saniye içerisinde bütün veri karşılaştırmalarını yapan bu yazılım, polis sistemi ile entegre olarak sesli ve sessiz uyarı vermeyi destekler.